Pályázatok

 

Közösségi házunk megújítása

A Magyar Falu Program

 

 

A Magyar Falu Program 2020. évi végrehajtásáról szóló 1043/2020. (II.17.) Korm. határozatban (továbbiakban: Korm. határozat) foglalt kormányzati szándékkal összhangban a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás (egyházi)- 2020 című, MFP-EKT/2020 kódszámú felhívásra, 2020.05.22 14:49:22 időpontban benyújtott, 3084300846 iratazonosító számon nyilvántartott támogatási kérelmünk pozitív elbírálása után az Emőd, Kossuth u. 15. sz. alatti közösségi házunk tetőcseréje, eszközbeszerzés (pingpongasztal, csocsó, sörpad-garnitúra, laptop, projektor és egy tárolásra alkalmas mobil-garázs) mellett egy közösségszervező alkalmazására is támogatást nyertünk.

 

 

 

 

Templomunk megújult

 

Örömmel adom hírül, hogy a szakáldi görögkatolikus templom külső felújítása a végéhez ért. A felújítás fő forrása a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által nyújtott EGYH-EOR-19-1211 azonosítójú pályázatán elnyert 11 millió forintos támogatása volt. Ezt egészítette ki a Miskolci Egyházmegye támogatása és a hívek adományai. A munkálatokat a Technologies Építő Kft. végezte.

A kívülről immár teljesen megújult templom megáldására 2020. július 26-án templomunk és közösségünk védőszentjének, a Szent és igaz istenős Anna ünnepén, az Atanáz püspök atya által vezetett Szent Liturgia keretében kerül sor. Az alkalomra ezúton is szeretettel invitáljuk honlapunk minden kedves olvasóját!

„Áldott legyen az Úr neve mostantól mindörökké!” 

 

 

 

 

 

Megújul az Isten Háza

 

 

Örömmel tudatjuk Szakáld község minden lakójával, hogy több mint 100 éves templomunk külső felújítását az EGYH-EOR-19-1211 azonosítójú pályázatból reményeink szerint még ebben az esztendőben meg tudjuk valósítani. A lehetőségre már nagyon vártunk. Sokszori próbálkozás után most, úgy tűnik, siker koronázza az eddigi erőfeszítéseket. Köszönet érte Koleszár Ákos atyának, aki a jó gazda gondosságával törekedett a sokféle nehézség ellenére is a megvalósításra, polgármester úrnak, aki felhívta a figyelmet az adódó lehetőségre, s nem utolsó, hanem első sorban azoknak az egyháztagoknak, akik régóta mindent megtesznek az Isten Házának szépüléséért. 

„Szenteld meg azokat, akik házad ékességét szeretik!”

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

EGYH-EOR-19